Temadag i nov. 2020

Fra flugt til fællesskab

– En temadag om naturens og fællesskabets betydning for rehabiliteringen af sårbare flygtninge og indvandrere.

Behandlingen og beskæftigelsen af sårbare flygtninge i dag møder en række barrierer, der får både offentlige, private og civile aktører til at lede efter nye veje.

Nye Rødder RSV har siden 2014 udviklet en naturbaseret tilgang til rehabiliteringen og har gennem et forskningsprojekt vist fremgang med statistisk signifikans i tilknytningen til arbejdsmarkedet gennem deres metoder. Derfor inviterer Nye Rødder og Friluftsrådet til denne Temadag.

Nye Rødder RSV har siden 2014 udviklet et naturbaseret rehabiliteringsforløb, som gennem forskning har påvist betydelig fremgang i tilknytningen til arbejdsmarkedet. Projektet peger på en ny retning indenfor behandling og beskæftigelse.

Dagen sætter gennem en række faglige oplæg fra eksperter fokus på både virkemidler og udfordringer, og belyser betydningen af natur og fællesskab og hvorfor de kan være nogle af de nøgler vi leder efter.

I dagens sidste del udforsker vi i fællesskab gennem World Café hvilken videre udvikling der er brug for og hvordan vi kan nå den og implementere den.

Temadagen henvender sig til fagfolk i organisationer, kommuner og aktører indenfor behandling af traumatiserede flygtninge, integration og beskæftigelse, naturbaseret terapi.

DATO, TID & STED
Torsdag d.5. November 2020, Kl.9:30-16:30
Parnashuset
Parnasvej 21, 4180 Sorø

PRIS
Deltagergebyr: 495 kr.  inkl. vegetarisk buffet, crossaint når du ankommer, kaffe/te og kage senere på dagen.

Tilmelding her, senest 15. oktober 2020

Hør blandt andet
Lektor Dorthe Varning Poulsen fra KU, Professor Peter Berliner fra ÅU, Lars Larsen fra LG Insight samt fagfolk fra Klinik for Traumatiserede Flygtninge og Røde Kors Danmark.

DOWNLOAD PROGRAMMETProgram ver 17