fbpx

GROW

GROW

Læs pressemeddelelse om GROW her: PressemeddelelseGROW201703c

GROW – Grøn rehabilitering for traumatiserede flygtninge er et nyt tiltag for flygtninge med opholdstilladelse og bopæl i Midt- og Vestsjælland. Projektet løber i 2017-2019 og tilbyder et naturbaseret rehabiliteringsforløb til op til 40 mennesker.

Projektet er særligt spændende fordi det har tilknyttet forskning, som vil undersøge hvorvidt og hvordan Naturbaseret Terapi og grønne aktiviteter i et landsbysamfund kan nedsætte deltagernes stressniveau, øge funktionsniveau, fremme håb, meningsfuldhed, tillid og sociale kompetencer, samt den enkeltes handlekraft til at starte et nyt liv tættere på arbejdsmarkedet.

Dorthe Vang Poulsen fra Københavns Universitet har tidligere skrevet Ph.D. afhandling om PTSD-ramte soldaterveteraners udbytte af Naturbaseret Terapi i Terapihaven Nacadia, og står for forskningsdelen med støtte fra Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri (CTP). Nye Rødder kører behandlingsforløbene i samarbejde med 4 kommuner, Hallingelille Økosamfund og lokale grønne arbejdspladser.

Forventningerne til projektet er dels at deltagerne vil komme styrket ud af forløbene på en række aspekter, og at erfaringerne giver anledning til udvikling af en generisk model til brug for kommuner og aktører på området.

Behandlingen er støttet af Det Obelske Familiefond og forskningen støttet af 15. Juni Fonden.

Nyerødder.dk lavet af VOXOP: Success med dit website