fbpx

Hallingelille

Hallingelille

Hallingelille  er en Økologisk Landsby på ca. 25 ha beliggende i Valsømagle, Ringsted. Her bor ca. 50 voksne og 30 børn i alderen 0-75 i både individuelle huse og kollektiver. Omgivelserne er på mange måder idylliske, ca. 4-5 ha er bebyggelse og resten består af fredsskov, sø, eng, grøntsagsmark og dyrehold. I hjertet af Hallingelille ligger Fælleshuset og landsbyens sauna og badesø med en fantastisk vandkvalitet og mangfoldigt dyreliv. Landsbyen er omkranset af marker og skov. Fredsskoven er stor og stadig på vej op, og rummer også landsbyens pilerensningsanlæg.

I den sydlige del af landsbyen er Zomen, et halmhusbyggeri til undervisningsbrug støttet af LAG Ringsted og LOA fonden. Her er også komposttoiletter, et bålhus (støttet af Friluftsrådet), parkourbane og grøntsagsmark.

Hallingelille er en meget stor medspiller i Nye Rødder da landsbyen lægger faciliteter og natur til projektet. Nye Rødder vil både skabe privathed for Hallingerne og for deltagerne når der er brug for det, men også skabe fællesskab og tværkulturelle møder og samvær.

Læs mere om Hallingelille på www.hallingelille.dk

Nyerødder.dk lavet af VOXOP: Success med dit website