ROOTED

ROOTED

Racisme, traumer og terapiforløb

Har du været udsat for diskrimination og had til din hudfarve, etnicitet eller religion?

Måske har du haft voldsomme oplevelser, eller måske nærmere en gennemgående følelse af at være holdt ude, være forkert og anderledes?

Er din hverdag præget af f.eks. angst, mindreværd og bekymringer?

Måske føler du dig ofte utilpas i sociale sammenhænge?

Har du svært ved at være tilpas med hvem du er og din baggrund?

Måske trænger du til at tale med nogen om hvordan det er at være dig?

Racisme skaber psykisk mistrivsel

At blive udsat for gentagende negative tilråb og kommentarer, vold og fysiske grænseoverskridelser, hadforbrydelser og selv hverdagsracisme kan have store konsekvenser for den udsatte.

Man kan blive bange for at bevæge sig ud, holde sig tilbage på arbejdet, uddannelsen og i sociale sammenhænge, udvikle angst, depression, hyper årvågenhed og få symptomer på PTSD.

Det er vigtigt at søge hjælp.

ROOTED er det første tilbud af sin slags i Danmark, målrettet ofre for racisme.

ROOTED er et terapeutisk gruppeforløb for minoritetsetniske voksne i Danmark, som mærker konsekvenserne af racisme på egen krop.

Over 8 gange vil du i en tryg gruppe få hjælp til at bearbejde oplevelserne og få redskaber til at få det bedre og stå stærkere i dig selv og i dit liv.

Vi mødes hver anden uge i 2½ time.

Forløbet er gratis og kræver kun et depositum på 400 kr. for hele forløbet inkl. 2 individuelle samtaler.

Det indbetalte depositum er udtryk for at man ønsker at gennemføre forløbet og holde en plads, og pengene kan dermed betales tilbage ved endt forløb. I tilfælde af at man afbryder forløbet, betales depositum ikke tilbage.

Der afholdes løbende grupper i København og grupper online for bosiddende i andre dele af landet. Se længere nede for datoer.

The groups will be held in Danish/English

Sasja Iza Christensen

Traume- og psykoterapeut Sasja Iza Christensen leder grupperne. Hun har flere terapeutiske uddannelser bag sig, har egen praksis og har i flere år arbejdet intenst med traumatiserede flygtninge. Født af en mexicansk mor og dansk far kender hun til at stå i det multikulturelle kryds, med alle dets udfordringer og gaver.

Sasja er også partner i Nye Rødder og er initiativtager til ROOTED – Hadets Spor.

Yema Ferreira

Yema er uddannet psykoterapeut. Hun har egen praksis i København og online hvor hun primært arbejder med kvinder af afrikansk oprindelse med særlig fokus på identitet, traume og racismens psykiske konsekvenser. Yema har mange års erfaring i at arbejde terapeutisk med traumeramte flygtninge i forskellige lande.

ROOTED Cph

Gruppen foregår centralt i København mandage kl.16-18:30.

Næste forløb starter efter sommerferien. Du kan blive skrevet op.

ROOTED online

Gruppen foregår online på tirsdage kl.15-17:30. Næste forløb bliver til efteråret 2022. Du kan blive skrevet op.

Tilmelding

1. Kontakt os og aftal tid til en forsamtale.  Tlf. 40542829 / sasja@nyerodder.dk eller brug formularen til højre.

2.Betal 400 kr. i depositum. Du kan efter gennemført forløb vælge at få pengene tilbage eller donere dem til projektet. Du kan betale gennem Mobile Pay til 7958TB eller bankoverførsel til 8401 1580143

    ROOTED er en del af projekt Hadets Spor, i et samarbejde mellem Nye Rødder RSV, Mellemfolkeligt Samvirke og SOS Racisme.

    Dette materiale er støttet økonomisk af Offerfonden. Materialets udførelse, indhold og resultater er alene forfatternes ansvar. De vurderinger og synspunkter, der fremgår af materialet, er forfatternes egne og deles ikke nødvendigvis af Rådet for Offerfonden.

    Projektet er støttet af foreningen Østifterne