fbpx

ROOTED

ROOTED

Racisme, traumer og gruppeforløb

Er du udsat for diskrimination og had til din hudfarve, etnicitet eller religion?

Måske har du haft voldsomme oplevelser, eller måske nærmere en gennemgående følelse af at være holdt ude, være forkert og anderledes?

Savner du et trygt fællesskab til at tale frit?

Og til at arbejde med det der bliver svært?

Racisme skaber psykisk mistrivsel

At blive udsat for gentagende negative tilråb og kommentarer, vold og fysiske grænseoverskridelser, hadforbrydelser og selv hverdagsracisme kan have store konsekvenser for den udsatte.

Men også det blot at leve i et samfund med racistiske strukturer påvirker ens velbefindende.

Man kan blive bange for at bevæge sig ud, holde sig tilbage på arbejdet, uddannelsen og i sociale sammenhænge, blive ramt af håbløshed og få følelsen af at miste sig selv.

Det er vigtigt at søge hjælp.

ROOTED er det første tilbud af sin slags i Danmark, målrettet ofre for racisme.

ROOTED er et terapeutisk gruppeforløb for minoritetsetniske voksne i Danmark, som mærker konsekvenserne af racisme på egen krop.

Over 8 gange vil du i en tryg gruppe få hjælp til at bearbejde oplevelserne og få redskaber til at få det bedre og stå stærkere i dig selv og i dit liv.

Vi mødes hver anden uge i 2½ time.

Forløbet er gratis og kræver kun et depositum på 400 kr. for hele forløbet inkl. 2 individuelle samtaler.

Det indbetalte depositum er udtryk for at man ønsker at gennemføre forløbet og holde en plads, og pengene kan dermed betales tilbage ved endt forløb, såfremt man har deltaget mindst 6 ud af 8 gange. I tilfælde af at man afbryder forløbet, betales depositum ikke tilbage.

Der afholdes løbende grupper i København og grupper online for bosiddende i andre dele af landet. Se længere nede for datoer.

The groups will be held in Danish/English

Sasja Iza Christensen

Traume- og psykoterapeut Sasja Iza Christensen leder grupperne. Hun har flere terapeutiske uddannelser bag sig, har egen terapeut-praksis og har i flere år arbejdet intenst med traumatiserede flygtninge. Hun er optaget af at heale de kollektive traumer i vores tid, gennem en forstærket forbindelse til krop, relationer og fællesskab. Født af en mexicansk mor og dansk far kender hun til at stå i det multikulturelle kryds, med alle dets udfordringer og gaver.

Sasja er også partner i Nye Rødder og er initiativtager til ROOTED – Hadets Spor.

Naderah Parwani

Autoriseret psykolog og ACT terapeut Naderah Parwani er gruppeleder sammen med Sasja fra september 2022. Naderah arbejder inden for flygtninge- og integrationsområdet. Hun arbejder med psykologisk behandling af minoritetsklienter, herunder behandling af PTSD, depression, angst, race-based trauma. Hun er selv født i Afghanistan men opvokset i Danmark.

Naderah er også indehaver af In-Spirit – Psykologisk Center for Transkulturel Vækst og medstifter af Psykologfagligt Netværk imod Diskrimination.

 

ROOTED Cph

Gruppen foregår centralt i København 8 mandage kl.16-18:30.

Næste fysiske forløb starter september 2023 og løber ca. hver anden mandag.

ROOTED online

Gruppen foregår online via zoom på mandage kl.16-18:30. Næste forløb starter 27. februar 2023. Der er nu åbent for forsamtale. Kontakt os og aftal en tid.

Datoerne for forløbet er 27/2, 13/3, 27/3, 11/4 (en tirsdag, pga påske), 24/4, 8/5, 22/5, 5/6.

Tilmelding

1. Kontakt os og aftal tid til en forsamtale.  Tlf. 40542829 / sasja@nyerodder.dk eller brug formularen til højre.

2.Betal 400 kr. i depositum. Du kan efter gennemført forløb vælge at få pengene tilbage eller donere dem til projektet. Du kan betale gennem Mobile Pay til 7958TB eller bankoverførsel til 8401 1580143

    Er du udkig efter individuel terapi for at bearbejde racisme, så læs mere her

    ROOTED er en del af projekt Hadets Spor, i et samarbejde mellem Nye Rødder RSV, Mellemfolkeligt Samvirke og SOS Racisme.

    Dette materiale er støttet økonomisk af Offerfonden. Materialets udførelse, indhold og resultater er alene forfatternes ansvar. De vurderinger og synspunkter, der fremgår af materialet, er forfatternes egne og deles ikke nødvendigvis af Rådet for Offerfonden.

    Projektet er støttet af foreningen Østifterne

    Nyerødder.dk lavet af VOXOP: Success med dit website