fbpx

BLOG

Naturen og meningsskabelse for flygtninge

Et tema som er helt centralt i vores tilgang til rehabilitering af traumatiserede flygtninge, er MENING.

Den eksistentielle oplevelse af at ens liv giver mening. For mange i denne målgruppe er det eneste der er tilbage af mening, at leve videre for børnenes skyld. Så hvordan kan vi støtte en ny skabelse af mening, i et liv der føles absolut meningsløst? Og hvordan kan naturen spille en rolle her?

Hvis man oplever at ens liv ikke har værdi eller mening, kan det være svært at gøre noget godt for sig selv. Det er svært at mærke hvad der er rart, hvad man har brug for eller hvad man kan lide. Så vi starter et andet sted.

Vi starter med naturen. Den stiller ikke krav, men tager gladeligt imod. Vi sår, planter, luger og gør noget godt for naturen. Vi ser at planterne vokser og trives ved det vi gør. Det giver mening. Vi høster og kan spise et måltid sammen af de grøntsager vi har passet. Det giver mening. Grøntsager kommer med hjem til familien. Det giver mening. Vi passer dyrene. Vi plukker nødder og bær så de bliver til nytte for os eller andre, og vi bliver til nytte. Det giver mening.

Vi dufter til de krydderurter som du genkender fra dit hjemland. Vi taler om hvad de bruges til, og du opdager at noget af det der groede i dit hjemland, også kan gro her. Måske kan du også? Vi bygger bro. Det giver mening.

Vi finder ud af hvad du nød at gøre i dit hjemland, eller hvad du var god til. Vi gør det sammen her og lærer måske af dig. Vi bygger mere bro. Mellem hjemland og Danmark, mellem dig og mig og mellem fortid og nutid.

Måske begynder du endda alligevel at finde ud af hvad du har brug for, hvad du kan lide og hvad du gerne vil. Måske finder du ud af, at du har noget at give som vi er mange der sætter pris på. At du kan mere end du troede. At du har en plads her. Broen strækker sig ind i fremtiden. Det giver mening.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyerødder.dk lavet af VOXOP: Success med dit website