fbpx

Lev og Lær

Lev og lær

Nye Rødders pædagogiske fundament bygger på et helhedsperspektiv hvor læring og heling foregår samtidig med en kombination af faglig og oplevelsesorienteret praksis.

Vi tror på at når vores deltagere får mulighed for at bruge både hoved, hånd og hjerte i de understøttende omgivelser som netop Hallingelille tilbyder, kan forandringer ske optimalt.

Lev og Lær begrebet stammer fra Global Ecovillage Network http://www.gaia.org/gaia/education/living/ hvor undervisning i teori om bæredygtighed og praksis af teorien foregår samtidig i rammerne af et Økosamfund. Økosamfund som f.eks. Hallingelille kan være virkningsfulde rammer for at skabe forandring til bæredygtig livsstil, fordi det netop er bosætninger hvor mennesker lever og praktiserer bæredygtighed. Her er det muligt at opleve, se og eksperimentere med bæredygtighed i alle dets aspekter; dyrkning, energi, byggeri, socialt liv, affald, etc. og lære at håndtere virkelige problemstillinger. Herved opnås alle de bedste forudsætninger for læring og det lærte kan tages med og indføres i andre dele af verden.

Gaia Education har udviklet et curriculum til etablering af bæredygtige bosætninger, et omfattende materiale som i små udvalgte uddrag vil blive præsenteret for deltagerne.

Deltagerne hos Nye Rødder vil opleve at aktiviteterne i programmet giver dem mulighed for at få vigtig viden om økologi og bæredygtighed som vil være nyttig uanset hvor de etablerer sig. Den viden vil de få mens vi praktiserer den, i jorden, i køkkenet, i gruppen.

Nyerødder.dk lavet af VOXOP: Success med dit website